1 Temmuz 2009 Çarşamba

GÜL BAKLAVA

Görünümü gül şeklinde olan, normal baklava hamurundan yapılan bu tatlıyı baklava yaptığımızda yufkayı keserken kenarlardan artan kısımların içine fındık içi koyup gül şekli vererek denemştim. Malzemeler *250g ceviz/ fındık içi *3 yemek kaşığı sirke *1 çay bardağı su *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *Aldığı kadar un *1 paket mısır nişastası (açmak için) *125 g tereyağı (üzerine) Şerbeti: *4 su bardağı toz şeker *3 su bardağı su *Birkaç damla limon suyu Şeker ve suyu karıştırın kaynamasına yakın limon sıkarak ocaktan alın ve şerbeti soğutun. Yapılışı: *Yumurta, sirke, su, süt, sıvıyağı karıştırın. *Unu da ekleyerek hamur yapın. *Hamurdan küçük parçalar kopartıp açın, yaklaşık (12 adet) *Parçaları önce merdane ile küçük yufkalar haline getirin *Birkaç küçük yufkanın arasına nişasta dökerek üst üste koyun ve büyük bir yufka olacak şekilde açın. *Açılan yufkaları ayırıp her bir yufkayı ortadan ikiye kesip iki parçanın üzerine ceviz serpin. *Her bir parçayı ortaya doğru pili oluşturacak şekilde büzdürün ve kendi etrafında yuvarlayarak gül şeklini verin *Baklavaları tepsiye dizerek kızdırılmış tereyağı dökün ve fırına verin. *Fırından çıkınca pişmiş baklava ılıkken üzerine soğuk şerbet dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...