Görünümü gül şeklinde olan, normal baklava hamurundan yapılan bu tatlıyı baklava yaptığımızda yufkayı keserken kenarlardan artan kısımların içine fındık içi koyup gül şekli vererek denemştim.
Malzemeler
*250g ceviz/ fındık içi
*3 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*1 paket mısır nişastası (açmak için)
*125 g tereyağı (üzerine)
Şerbeti:
*4 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Şeker ve suyu karıştırın kaynamasına yakın limon sıkarak ocaktan alın ve şerbeti soğutun.
Yapılışı:
*Yumurta, sirke, su, süt, sıvıyağı karıştırın.
*Unu da ekleyerek hamur yapın.
*Hamurdan küçük parçalar kopartıp açın, yaklaşık (12 adet)
*Parçaları önce merdane ile küçük yufkalar haline getirin
*Birkaç küçük yufkanın arasına nişasta dökerek üst üste koyun ve büyük bir yufka olacak şekilde açın.
*Açılan yufkaları ayırıp her bir yufkayı ortadan ikiye kesip iki parçanın üzerine ceviz serpin.
*Her bir parçayı ortaya doğru pili oluşturacak şekilde büzdürün ve kendi etrafında yuvarlayarak gül şeklini verin
*Baklavaları tepsiye dizerek kızdırılmış tereyağı dökün ve fırına verin.
*Fırından çıkınca pişmiş baklava ılıkken üzerine soğuk şerbet dökün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...
-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
-
Sizlere ilk olarak soğuk kış günlerinde besin değeri yönünden zengin, insan metabolizması üzerinde oldukça faydalı, geleneksel bir içeceğimi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder