22 Ekim 2009 Perşembe

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU


Malzemeler:
*2 kg. acı biber
*2 kg. domates
*1su bardağı sirke
*4 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
10-15 diş sarımsak.

Yapılışı:
1-Domatesleri rondodan geçirerek,sirke,tuz ve şekerini ilave edin
2-Biberleri temizleyin saplarını kesin, sarımsakların kabuklarını ayıklayın.
3-Bir kap içerisinde biberleri ve domates sosunu harmanlayarak kavanozlara doldurun.
4-Üzerini maydanoz saplarıyla kapatın.
5-Kapağını sıkıca kapatın.
6-Serin bir yerde muhafaza edin.
NOT:Domatesle hazırlanan bu turşunun asidi fazla oluşacağı için 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder