7 Ağustos 2009 Cuma

BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler:
*500 g börülce
*3-4 diş sarımsak
*1 çay bardağı sızma zeytinyağı
*tuz
*1 adet limonun suyu

Yapılışı:
1-Börülceleri yıkayın sap kısımlarını ayıklayın.Taze fasülye gibi kesin.
2-Kaynar suda 10 dk kadar haşlayın.Soğuk suyun altına tutun, soğutun.
3-Servis tabağına alın üzerine zeytinyağı, limon, sarımsak, tuz karışımından hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin .

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA


Malzemeler:
*yarım paket makarna
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 yumurta
*1 su bardağı kaşar rendesi
*1 su bardağı parçalanmış beyaz peynir
*Küçük doğranmış 1 kase maydanoz
Hazırlanması:
1-Makarnayı suda çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve süzün.
2-Tavada yağı kızdırın üzerine unu ekleyip unun rengi hafif koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavurun, soğuk sütü azar azar karıştırarak ekleyin ve 1 adet yumurtayı da kırarak iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
3-Hazırladığınız beşamel sosun içerisine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar, beyaz peynir ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
4-Daha sonra bu karışımı haşladığınız makarnaların üzerine dökerek tekrar karıştırın.
5-Tüm karışımı bir borcama yayın üzerine kalan kaşar rendesini serpin. 175C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler:
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*4 su bardağı su
*3 adet kuru soğan
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı salça(1kaşık domates,1 kaşık biber salçası)
*1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, tuz
*1 demet maydanoz
*6-7 sap yeşil soğan
*1,5 tatlı kaşığı tuz
marul

Hazırlanması:
1-Kırmızı mercimeği yıkayıp 4 bardak su ile mercimekler ezilip, biraz sulu kalıncaya kadar pişirin. Mercimeğin üzerine ince bulgurun tamamını döküp karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Bulgur şişene kadar yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
2-Bekleme aşamasında 3 adet kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve 1,5 çay bardağı sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ekleyin, salçayı karıştırarak iyice eritin.
3-Hazırladığınız sosu, şişen bulgur ve mercimeğin üzerine dökün. Karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştırarak yoğurun.
4-Soğan ve maydanozu yıkayıp doğrayın, yoğurduğunuz köfte harcına ekleyin ve tekrar yoğurun.
5-Karışımdan parçalar koparıp köfte şekli verin.
6-Marulla servis edebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
-1 paket tereyağı
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
-2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
*Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
*Hamuru iki parçaya bölün, bir parçasını sade hindistan cevizli kurabiye yapmak için ayırın diğer yarısına kakao ekleyerek yoğurun.
*Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
*Hindistan cevizine bulayın.
*Önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında 25 dk pişirin.

HÖŞMERİM (HÖŞMELİM)

Balıkesir ile Marmara ve Ege bölgesine ait olan Höşmerim'in tarihi Anadolu Yörüklerine uzanan bir Osmanlı Tatlısı. Höşmerim taze tuzsuz peynir ile yapılıyor.
Hafif olması nedeniyle peynirle yapılan tatlılar ramazan ayında da sıkça tercih edilmekte. Ancak, taze peynir bulmak yada sütü mayalamak herzaman mümkün olmadığı için yoğurt ile yapılan bu tarif hem pratik, hem de tadı orjinal höşmerim tatlısına çok yakın.
PRATİK YOĞURTLA YAPILAN HÖŞMERİM TATLISI:

Malzemeler:
*3 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*75 g tereyağı
*2 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı irmik

Yapılışı:
1-Bir tencerede yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın.
2-İçerisine yağ, toz şeker ve irmiği de ilave edin ocakta karıştırarak pişirin.

GELENEKSEL HÖŞMERİM NASIL YAPILIR? 40 yıllık Balıkesir- Havranlı Höşmerim tatlısı ustası höşmerimin yapılışını nasıl anlatmış:
"Koyun veya inek peyniri önce mayalanır, suyundan süzüldükten sonra irmik ve şekerkarıştırılarak üç saat boyunca hafif ateş üzerinde iyice karıştırılır. Belirli bir koyuluk ve kıvama ulaştığında ateş söndürülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra oluşan altın sarısı höşmerim tatlısı servis yapılır. Höşmerimin koyun peynirinden yapılanı hem lezzetlidir hem de tercih edilenidir. Koyun sütü azalınca inek sütünden elde edilen tatlılar hiçbir zaman koyun sütünden elde edilen höşmerimleri tutmaz"
(http://www.palhaber.com/haber/yasam/yasam-genel/500-yillik-ozel-tat--hosmerim.html)

EZME SALATA

Altınovanın güzel domatesleri ile lezzetli bir salata
Malzemeler:
*3 adet kabuğu soyulmuş domates *2 adet salatalık
*1 adet kuru soğan *1/2 demet maydanoz
*4 adet yeşil biber (acı ve tatlı karışık) *1 fincan zeytinyağı, *2 yemek kaşığı nar ekşisi *tuz. Bu salatanın özelliği derin bir salata kasesinin içerisine tüm malzemelerin çok küçük doğranarak zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuzunu ilave ederek karıştırılması.
NOT :Peynir ve yumurta ilavesi ile sabah kahvaltıları için önerilir.

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

MALZEMELER:
*5-6 adet kırmızı biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet limon
*3-4 diş dövülmüş sarımsak
*tuz
YAPILIŞI: Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizin ve közleyin, közlendikten sonra kabuklarını soyun, servis tabağına dizerek zeytinyağı, limon, sarımsak, tuz karışımından hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin .
SERVİS ÖNERİLERİ:
*Beyaz peynirle veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
*Fazla miktarda hazırladığınız közlenmiş biberlerin kabuklarını soyduktan sonra dipfrizde kış boyunca muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce çözdürüp salata sosu veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
*Közlenmiş biberi küçük küçük doğrayın, tencereye sıvı yağ ve bol krema koyduktan sonra doğranmış biberleri 5-6 dakika kavurun. Kremalı olduğu için çok lezzetli ama kilo aldırıcı bir tarif.
*Közlenmiş biberleri ikiye bölüp, içine peynir doldurun. İyice bastırıp, önce yumurtaya sonra una bulayıp kızartın.
*Közlenmiş biberlerin içine bir miktar dövülmüş ceviz, sarımsak ve peynirden oluşan karışımı doldurun. Dilimleyip servis tabağına dizin, üzerine salata sosu gezdirin.

ÇİN PİLAVI EŞLİĞİNDE KREMALI MANTARLI TAVUK

MALZEMELER:
*Kemiksiz tavuk kalça(Kişi başına 2 adet)
*1 paket mantar
*1 kutu krema
*4-5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı kekik
YAPILIŞI:
1-Borcama tavukları üstüne de temizlenmiş ve yıkanmış mantarları dizin,
2-Tavuk ve mantarların aralarına sarımsakları ekleyin,
3-Üzerine kekik ve 1 kutu kremayı dökün, bir miktar tuz serperek 45 dk 170C fırında pişirin.
Kremalı mantarlı tavuğun yanına Çin Pilavı çok güzel yakışıyor, tavsiye ederim.
ÇİN PİLAVI
MALZEMELER
*1 Su bardağı pirinç
*1,5 Su bardağı su
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*2-3 adet julyen doğranmış havuç
*5 -6 adet küçük kesilmiş taze soğan
*Dereotu
*Tuz
YAPILIŞI
1-Pirinci yıkadıktan sonra sıvıyağda karıştırıp bir miktar kavurun.
2-Üzerine suve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.
3-Pilavınız piştikten sonra pilavın üzerine doğradığınız havuç ve taze soğanı ekleyerek tencerenin kapağını kapatın pilavın demlenmesini bekleyin.(Sıcakken eklediğiniz sebzeler pilavın buharıyla pişecektir)
5-Pilav soğuduktan sonra karıştırın,dereotu ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Ekşi bir tat istiyorsanız küçük doğranmış kornişon turşu da ilave edebilirsiniz.

Kayısı Reçeli

Malzemeler :
*1 kg kayısı
*1kg tozşeker
*2 su b.su
*1/2 limon suyu

Hazırlanışı :
*Yıkadığınız kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın.
*Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatarak şerbet yapın.
*Şerbetin içine kayısıları ekleyin kayısılar biraz yumuşayınca delikli bir kepçe ile çıkarın.(Şerbet kıvam alıncaya kadar kayısıların yumuşaması önleniyor)
*Şerbeti kıvam alana kadar kaynatın.
*Reçelin şerbeti yoğunlaşınca kayısıları tekrar içine ekleyip bir taşım daha kaynatın
*Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
*Sıcak olarak kavanozlara doldurun ve kapağını kapatın

Not:
*Kavanoz ve kapaklarını sıcak su ile iyice yıkayın. Kavanozları ters çevirerek kurumalarını sağlayın. Reçel konacağı zaman, kavanozlarda asla rutubet olmamalı.
*Reçeli sıcak iken, kavanozlara boşaltıp hemen kapaklarını kapatın. Kavanozları beyaz bir örtünün üzerine ters çevirerek 5 dakika bekletin. Bu işlem, kapakların güvenli olup olmadığını anlamak için gereklidir. Sağlam olmayan kapaklar, reçelin bozulmasına, hatta zehirlenmelere yol açabilir.
*Reçelin kıvamını alıp almadığını anlamak için, çok basit bir yöntem vardır. Bir kaşık reçeli soğuk bir tabağa alın. Reçel bir dakika içinde katılaşıyorsa, reçeliniz olmuş demektir. Eğer katılaşmıyorsa biraz daha toz şeker katıp tekrar kaynatın.
*Kayısı reçelini güneşte kıvam almasını sağlarsanız uzun süre bozulmadan dayanır.
*Reçelinize kayısı çekirdekleri de ekleyebilirsiniz; çekirdekleri sıcak su içinde haşlayarak kabuklarını soyun daha sonra pembeleşinceye kadar kavurun ve reçeli pişirdikten sonra ekleyin.

KAYISI :

Anadoluda en iyi Malatyada yetişen kayısıya buradaki halk “mişmiş” demektedir.Burada kurutulan meyveler dünyanın birçok yerine ihraç edilmektedir.
Anadolu’da kayısının ne zamandan beri var olduğu bugün tam olarak bilinmemektedir. Ancak Hititlilerin başkenti Boğazköy’de bulunan tabletlerde, kayısının günümüzden yaklaşık 3.500 yıl öncesinde Anadolu’da yetiştirildiği öğrenilmiştir.
Evliya Çelebi ise Seyahatnamesinde kayısıyı şöyle anlatmaktadır “...Aspozan bağlarının su ve havasının hoşluğu, hesapsız meyvesinin bolluğu sebebi ile diğerlerinden üstün tutulan başlıca meyveleri şunlardır. Kırmızı, sarı, müşmüş, beyaz, bey, sulu ve etli adları ile yedi çeşit sulu kayısısı olur ki, bağdan şehre seleler ile güçlükle getirilir. Biraz incinse suyu kalmaz. Her bir kayısı kırk-elli dirhem gelir. Zerdalisinin hesabını Allah bilir. Çokluğundan pestil yapılıp diyar diyar yüklerle taşınır.”

Bir de Malatya’da kayısı ile ilgili Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmuş http://kaum.inonu.edu.tr/ sitesinden aşağıda özetlediğim faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kayısının Besin Değeri :
Kayısı insan sağlığı bakımından önemli bir yere sahiptir. pH’ı 3-4 arasında değişen taze kayısı dokuz farklı şeker, on sekiz serbest amino asit, zengin A vitamini ve beta karoten, yüksek miktarda potasyum ve demir elementi ihtiva etmektedir.
Yaş meyvede çağla döneminde yüksek olan C vitamini (50-60 mg/kg) meyvenin olgunlaşması ile birlikte azalmaktadır (30-50 mg/kg).
Kuru kayısının beslenme ve sağlık açısından en önemli bileşiklerinden birisi de diyet lifidir. Kuru kayısının 100 g’da yaklaşık olarak 24 g diyet lifi bulunur. Yetişkin bir insanın günlük diyet lifi gereksinimi ise 25 gramdır .
Kayısı tohumu ve yağı bileşenleri nedeniyle hastalıklardan koruyucu veya tedavi edici etkiye sahiptir.
Bunları Biliyor muydunuz?:
*Kayısı meyvelerinin en ideal lezzet ve aromaya ağaç üzerinde tam olgunluk safhasında ulaştığını, fakat bu safhada hasat edilen meyvelerin kalitesini kısa sürede kaybettiğini,
*Dünyada sofralık olarak tüketilen kayısı meyvelerinin çok önemli bölümünün ideal olgunluk safhasına gelmeden erken hasat edildiğini,
*Sofralık kayısı çeşitlerinin büyük bölümünün ideal lezzet ve aromasının tüketici tarafından bilinmediğini,
*Yunan Mitolojisi’ndeki ünlü “Altın Elma” efsanesinin aslında kayısı işaret ettiğini,
*Eski İran ve Mısır’da kayısıya “Güneşin altın yumurtası” dendiğini,
*Kuru kayısının vitamin ve mineral madde bakımından baldan daha besleyici olduğunu,
*Hindistan’da birçok yemek ve salatalara ekşi tat vermek için (sirke yerine) güneşte kurutulmuş zerdali meyvesinin kullanıldığını,
*Polonyalılara özgü kayısı çorbasının bu milletçe sevildiğini,
*M.S. 200’lü yıllarda bir yemek kitabı yazan Romalı Apicius kitabında kuru kayısı, şarap, sirke ve baldan yapılan bir kayısı mezesinin ve kayısı, badem, şarap, zeytin yağı ve baldan yapılan bir tavuk yemeğinin tariflerini verdiğini,

4 Ağustos 2009 Salı

KONSANTRE KAYISI NEKTARI



Malzemeler:
*2 kg kayısı
*1 bardak su
*3 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanması:
1-2 kg kayısıyı yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra tencereye koyarak, üzerlerine 1 bardak su ekleyin, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
2-Kayısılar iyice ezildikten sonra 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip süzgeçten geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre nektar koyup üzerini suyla tamamlayın.
NOT:Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dipfrize yerleştirebiliriz. Böylece kış boyunca taze kayısılardan içecek hazırlayabiliriz.

KONSANTRE VİŞNE SUYU


Malzemeler:
*1.5 kg vişne
*1.5 kg toz şeker

Hazırlanması:
1-Yıkanan vişneleri tencereye bir kat vişne, bir kat toz şeker olacak şekilde koyarak 24 saat bekletin. Süre sonunda şeker tamamen erir.
2-Vişneleri ile birlikte kevgirden geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre vişne suyu koyup üzerini suyla tamamlayın.

NOT:
*Vişnenin çekirdeğinde çok hoş bir aroma bulunmaktadır. Meyve suyu yapılan büyük işletmelerde vişnelerin suyunun sıkılması sırasında bir miktar vişne çekirdeği kırılarak, çekirdekte bulunan aromanın meyve suyuna geçmesi sağlanır.
*Vişnelerin çekirdekleri ile beraber bekletmesi ve süzme işlemi sırasında çekirdekte bulunan bu aroma meyve suyuna geçmektedir.

ERİK SUYU


Malzemeler:
*1 kg erik
*1,5 l su
*2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanması:
1- Erikleri yıkayıp tencereye alarak üzerlerine su ve şekeri ekleyin, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
2-Erikler iyice ezilip, kabukları ayrıldıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
3-Soğuduktan sonra süzgeçten geçirin, şişelere boşaltın. Soğuk olarak servis yapın.

3 Ağustos 2009 Pazartesi

MEYVELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sıcak yaz günlerinin en favori tatlısı soğuk meyveli sütlü irmik oldu.
Meyveli sütlü irmik tatlısını yapmak için, tarifini daha önce verdiğim sütlü irmik tatlısı ölçülerinin yarısından hazırlayıp, üzerini çeşitli meyvelerle süsleyip, dilediğiniz meyve suyundan yapacağınız muhallebiyi dökmeniz yeterli…

Vişne ve Şeftalili Sütlü İrmik Tatlısı :

Vişneli Muhallebi Malzemesi:
*2,5 su bardağı vişne suyu
*2 çorba kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz)
*1 çay bardağı nişasta

*Tabanı için yarım paket kakaolu bisküvi(isteğe bağlı olarak kullanmayabilirsiniz).

Yapılışı:
1-Tupperware prenses tacının tabanına şeftalileri elma dilimi keserek dizin.
2-Vişne suyu, şeker ve biraz su ile sulandırdığınız nişastayı karıştırarak muhallebi yapın.
Bu muhallebiyi sıcak olarak şeftalilerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
3-Daha önce verdiğim tarifteki malzemelerin yarısı ile hazırladığınız sütlü irmiği soğuyan vişneli muhallebinin üzerine dökün.
4-Üzerini de ufalanmış kakaolu bisküvi ile kaplayın, kalıbın kapağını kapatarak, buzdolabında soğutun.
5-Servis edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirerek tatlıyı kalıbından çıkarın.


Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı :

Kayısılı Muhallebi Malzemesi:
*2,5 su bardağı kayısı nektarı
*2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz)
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı nişasta

Kayısılı muhallebiyi hazırlayarak yukarıdaki tarifi uygulayın.

UN KURABİYESİ (BADEM EZMESİ DOLGULU)




Bilgin halamızın Almanya’dan getirdiği marzipanla(badem ezmesi) neler yapılabilirim diye düşünürken, daha önce sade olarak yaptığım ve çok iyi sonuç aldığım bu un kurabiyesi tarifini badem ezmesi dolgusu ile denedim.
Şimdiye kadar denediğim en güzel kurabiyelerden biri oldu. İkram ettiğimde nereden aldın gibi sorular soruldu. Denemenizi tavsiye ederim.

UN KURABİYESİ (BADEM EZMESİ DOLGULU)


Hamur Malzemeleri:
*250 g eritilmiş tereyağı
*1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*4 kaşığı buğday nişastası
*4,5- 5 bardak un

Dolgu Malzemesi: Küp küp kesilmiş badem ezmesi (badem ezmesi olarak Marzipan kullandım.)
Üzeri için : 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanması:
1-Eritilmiş teryağının içerisine sıvıyağı ekleyin, üzerine pudra şekerini dökerek şekerin yağda erimesi için iyice karıştırın.
2-Karışımın üzerine nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
3-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak yassılaştırın.İçine badem ezmesi koyarak, hamurun kenarlarını badem ezmesininin üzerine kapatarak yuvarlayın.
4-Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
5-Kurabiyeler fırından çıkınca sıcakken pudra şekerine bulayın.(Pudra şekeri kurabiyelerin üzerine daha iyi yapışıyor)

*Kurabiyelerin yapımında marzipan yerine bedem ezmesi kullanılması da aynı sonucu veriyor.
*Marzipan: Almanya’da çok yaygın olarak kullanılan badem ezmesi. Saf badem ezmesi olarak değil de badem unu, pudra şekeri ve badem yağı, su ile karıştırılarak yapılıyor. Lezzetli olması nedeniyle sade olarak da yenilebilen marzipan özellikle pasta kaplamasında, gıda boyası ile karıştırılarak çeşitli şekiller yapılıp pasta süslemesinde, kurabiye, turta, kek, truf yapımında da kullanılabiliyor. Marzipan ülkemizde pastane ve pasta malzemeleri satan yerlerde bulunabiliyor. En meşhurları; Bebek Badem Ezmecisi, Eminönü Hacı Bekir şekerlemecisi ve Edirneye has badem ezmesi satan şekerleme dükkanlarından Ali Paşa Çarşısındaki Ulaş ve Keçecizade şekerlemecisi. http://www.istanbul.com Bebek Badem Ezmecisi ile bir röportaj yapmış.
İlgimi çeken röportaj şöyle; “İşe bademlerin kabuklarının soyulmasıyla başlanıyor. Ayıklanmış bademler düşük ısıda on iki saat süreyle kurutuluyor. Daha sonra rendelenip, bir miktar su katılmış şekerle birlikte havanda dövülüyor bademler. Bunun ardından hamur, mermer tezgâha alınıyor ve kıvamını tutuncaya kadar elle yoğruluyor. En sonunda uzun uzun fitiller haline getirilip kesiliyor. İşte size badem ezmesi… Ezmenin üretim sürecinde hiçbir katkı maddesinin kullanılmadığı ve bademlerin ne kavrulduğu ne de fırınlandığı dikkatinizi çekmiştir. Zaten Alman marzipanından bizim badem ezmemizi ayıran en önemli farklar da bunlar. Bebek Badem Ezmecisi’nden öğrendiğimize göre marzipan, “pişmiş” bademden yapılırmış ve içine çeşitli esanslar katılırmış. Yani marzipan başka bir şey, badem ezmesi başka…”

İSTANBUL BULUŞMASI

http://birdemliksohbet.com (Sevil), gönderdiği mail ile düzenleyeceği pikniğe davet ederek duyurusunu sitemde yayınlamamı rica etmiş. Ben de sizlere duyurusunu iletiyorum.
“SEVGİLİ ARKADAŞALAR
Artık geleneksel olan İSTANBUL BULUŞMALARIMIZ’a bir yenisini daha ekliyor ve bu seferde bir piknik düzenliyoruz. Gelmek isteyen tüm arkadaşları ve seni aramızda görmekten mutluluk duyarım Tüm dostlar davetlidirler. Sadece bana mail yolu ile 11 Ağustos tarihine kadar bilgi aktarımında bulunmaları yereli olacaktır. Mail :birdemliksohbet@hotmail.com Buluşma yerimiz BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI olacaktır.16 Ağustosta 10:00- 16:00 arasında bu mekanda sizleri ağırlamak istiyoruz gelmek isteyen arkadaşlar lütfen tarafıma isim soy isim ve telefon olarak mail adresime mail atmalarını rica ediyorum.Sevgiler”

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...