15 Şubat 2010 Pazartesi

KOLAY PİZZA /TEFLON TENCERE PİZZASI




Hamur Malzemeleri:
*3kahve fincanı un
*1 tane yumurta
*1 kahve fincanı yoğurt
*1çorba kaşığı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışacak kıvamda hamur yapılır, Teflon tencereye yayılarak üzerine ince bir tabaka salça yada ketçap sürülür, üzerine minik minik doğranmış suyu süzülmüş domates ve istenen malzemeler(zeytin,biber, sosis, sucuk, salam, pastırma) ilave ettikten sonra en üstüne bol kaşar peyniri koyularak kapağı kapatılır.Ocağın derecesi önce açılır, daha sonra kısılarak 10 dk süre ile pişirilir. 10 dk sonra pizzanız hazır.


10 Şubat 2010 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Sevgili arkadaşımız Gürsel çok güzel bir portakal reçeli tarifi ve fotoğrafları gönderdi. Tarifi aldığım gün denedim ve çok lezzetli bir reçel oldu tavsiye edilir.

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

MALZEMELER
*7 adet portakalın kabuğu
*5 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*3 su bardağı su
*1/2 Limon suyu
YAPILIŞI:
*Portakallar güzelce yıkanarak kabukları ufak şekilde doğranır, tencereye alınarak bol suyla kaynatılıp süzülür ve hafifçe kabuklar sıkılır. Acısı çıkana kadar 4 defa bu işlem yapılır.
*Süzülen portakal kabuklarına bütün malzemeler (5 su bardağı şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 3 su bardağı su) ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
*Yarım saat kadar kaynatılır, koyulaşmaya başlayınca limon eklenerek bir taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
*Kavanozlara doldurulur.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...