23 Mart 2009 Pazartesi

Kremalı Brokoli Çorbası


Malzemeler
*Yarım kg brokoli
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı krema
*2 yemek kaşığı rende kaşar
*çay kaşığının ucuyla karbonat
*tuz,karabiber
Yapılışı
-Brokolileri parçalara ayırarak yıkayın
-Kaynayan suyun içine çay kaşığının ucuyla karbonat, 1yemek kaşığı sütü ve brokolileri ekleyerek brokolinin sapları yumuşayana kadar pişirin .Haşlama suyundan brokolileri alın. Brokolilerin yarısını blenderden geçirin .
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve unu koyup biraz kavurun. Üzerine püre haline getirdiğiniz brokolileri boşaltın. En son haşlama suyunu , kalan sütü, kremayı da çırparak ilave edin, tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynatın.
-Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ile bütün bırakılan brokolileri de ekleyerek kısık ateşte 10dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...