29 Nisan 2009 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımının kolay olması sebebiyle herkes tarafından beğenilen bir lezzet.
Damak tadına göre tatlı değişik şekillerde hazırlanabilir. Ben kalıp olarak tupperware’in prenses tacını kullandım. Kare yada dikdörtgen borcama dökülebilir. Kakao, yaş ve kuru meyve, jöle, puding, bisküvi, fındık, ceviz ve tarçınla süsleme yapılabilir.

malzemeler:
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*9 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
*4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Sos için:
*1 su bardağı süt
*4 tatlı kaşığı şeker
*3 tatlı kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı nişasta
*3 çay kaşığı tereyağı


hazırlanması:
*Bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 9 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ve fındığı koyup orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
*Karışım katılaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve karışımı servis yapacağınız kalıba boşaltın. Buzdolabına alarak soğutun.
*Sos için; süt, şeker, kakao ve nişastayı sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ocaktan almaya yakın üzerine 2-3 çay kaşığı tereyağı ilave edin biraz daha karıştırarak ocaktan alın.
*Servis yapmadan önce buzdolabında soğuttuğunuz irmik tatlısını kalıptan alarak sosunu üzerinde gezdirin. Süslemek için dövülmüş fındık kullandım.

3 yorum:

  1. sevgili arkadaşım.Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Görüntü çok güzel daha yeni koyduğun için henüz yapamadım eminim tadıda güzeldir.

    YanıtlaSil
  2. Berrin Hanım
    Sitenizde yayımladığınız tatlı tariflerini, yaza girdiğimiz bu günlerde çoğalttınız.

    Kilo almamız için mi yapıyorsunuz. Hepsi birbirinden güzel görünüyorlar.

    Yaza girerken sizden diyet yemekl tarifleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. HİÇ YAPMADIM VE YEMEDİM DOĞRUSU.AMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.MUTLAKA DENEYECEĞİM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...

    YanıtlaSil