8 Nisan 2009 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHEESECAKE



Malzemeler:

Taban İçin:
· 250 g kedidili bisküvisi
· 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Kreması İçin:
· yarım çay bardağı su
· 2 çorba kaşığı jelatin
· 500 g krem peynir
· 1 adet limonun suyu
· 1 fincan toz şeker
· 2 fincan çırpılmış krema
· 250 g çilek ( şu anda mevsimi olmadığı için
dondurulmuş çilek kullandım)

Üst Süslemesi:
· Dr. Oetker’in ahududu ve çilekli meyveli sosu (İsteğe bağlı olarak meyve sosunu kendiniz de hazırlayabilirsiniz, meyve sosu için; sos olarak kullanacağınız meyveleri ve 2 çorba kaşığı kadar şekeri blenderda karıştırın.)


Yapılışı:
1
. 22 cm çapındaki bir pasta kalıbının zeminini ve etrafını yağlı kağıt ile kaplayın ve üzerine bir fırça yardımı ile tereyağı sürün.Kedidili bisküvileri un gibi oluncaya dek blenderdan geçirin ve bir kaseye aktarın. İçine eritilmiş tereyağı ekleyip, iyice ezerek karıştırın.Pürüzsüz bir kıvama gelince, karışımı pasta kalıbına ince bir tabaka halinde yayın ve buzdolabında 20dk donana kadar bekletin.
2. Kremayı yapmak için öncelikle, ısıtılmış suyu küçük bir kaba koyun, içine jelatini atın ve çözünene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
3. Krem peyniri mikserle çırpın içine limon suyu ve şekeri ekleyip pürüzsüz bir krema kıvamını alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bu karışıma çırpılmış diğer kremayı da yavaşça ekleyip karıştırın.
4. Çözülen, soğuyan jelatini hazırladığınız bu peynirli karışıma dökün ve karıştırın. Dolaptan çıkardığınız kalıbın üzerine dökün. Üzerine çilekleri yerleştirin. 4 saat buzdolabında bekletin.
5. Üzerini Dr. Oetker’in Ahududu ve çilekli meyveli sosu ve çırpılmış krema ile süsleyerek servis yapın.

4 yorum:

  1. Naslıda güzellllllllll.....
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. selamlar

    biz ailece cheesecake bayiliriz

    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. ahududuyu bu kadar seveceğimi düşünemezdim, lezzet.. işte bu...

    YanıtlaSil
  4. merak ettiğim şu Berrinciğim, ACABA ustanın( senin) elinden tadı nassıl olacak.....
    Merakımızı ne zaman gidereceğiz...

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...