13 Nisan 2009 Pazartesi

PATATESLİ ÇÖREK


Bu tarifi sofra dergisinde görüp denedim. Tarifin orjinalinde iç malzemesi olarak peynir ve zeytin vardı ben kıyma ve patatesli bir iç hazırladım çok güzel yumuşak bir çörek oldu.

Hamur Malzemesi:
*3 su bardağı un
*3 adet orta boy patates
*½ su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (bir yumurta içine, diğer yumurtanın
sarısı üzerine sürülecek)
*1 kahve fincanı süt
*20 g maya
*2 çay kaşığı tuz

İç Malzemesi:
*1 adet orta boy soğan
*250 g kıyma
*3- 4 adet haşlanmış patates
*Karabiber, kırmızı biber,tuz,yağ

YAPILIŞI:
*Unu bir kaba eleyin. Ortasına 1 kahve fincanı sütle ezilmiş maya, haşlanıp ezilmiş patates, sıvıyağ,1 adet yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
*Bu arada iç malzmesini hazırlamak için soğanı küçük doğrayarak çok az sıvıyağda soteleyin, üzerine kıymayı ilave ederek kavurun, üzerine haşlanmış patatesleri ezerek karıştırın tuz ve baharatlarını ilave edin.
*Mayalanan hamurdan küçük paçalar koparıp merdaneyle açın.Yuvarlak açılan hamuru dörde kesin her bir üçgen hamura hazırladığınız içten koyarak sigara böreği gibi sarın .
*Bir fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam ya da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

NOT: İç malzemesini patatesli, kıymalı yerine peynirli ve zeytinli yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. En kısa zamanda denemek istiyorum.Çok güzel görünüyor.NESRİN.....

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...