Bu tarifi sofra dergisinde görüp denedim. Tarifin orjinalinde iç malzemesi olarak peynir ve zeytin vardı ben kıyma ve patatesli bir iç hazırladım çok güzel yumuşak bir çörek oldu.
Hamur Malzemesi:
*3 su bardağı un
*3 adet orta boy patates
*½ su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (bir yumurta içine, diğer yumurtanın
sarısı üzerine sürülecek)
*1 kahve fincanı süt
*20 g maya
*2 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi:
Hamur Malzemesi:
*3 su bardağı un
*3 adet orta boy patates
*½ su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (bir yumurta içine, diğer yumurtanın
sarısı üzerine sürülecek)
*1 kahve fincanı süt
*20 g maya
*2 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi:
*1 adet orta boy soğan
*250 g kıyma
*3- 4 adet haşlanmış patates
*Karabiber, kırmızı biber,tuz,yağ
YAPILIŞI:
*250 g kıyma
*3- 4 adet haşlanmış patates
*Karabiber, kırmızı biber,tuz,yağ
YAPILIŞI:
*Unu bir kaba eleyin. Ortasına 1 kahve fincanı sütle ezilmiş maya, haşlanıp ezilmiş patates, sıvıyağ,1 adet yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
*Bu arada iç malzmesini hazırlamak için soğanı küçük doğrayarak çok az sıvıyağda soteleyin, üzerine kıymayı ilave ederek kavurun, üzerine haşlanmış patatesleri ezerek karıştırın tuz ve baharatlarını ilave edin.
*Mayalanan hamurdan küçük paçalar koparıp merdaneyle açın.Yuvarlak açılan hamuru dörde kesin her bir üçgen hamura hazırladığınız içten koyarak sigara böreği gibi sarın .
*Bir fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam ya da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
NOT: İç malzemesini patatesli, kıymalı yerine peynirli ve zeytinli yapabilirsiniz.
*Bu arada iç malzmesini hazırlamak için soğanı küçük doğrayarak çok az sıvıyağda soteleyin, üzerine kıymayı ilave ederek kavurun, üzerine haşlanmış patatesleri ezerek karıştırın tuz ve baharatlarını ilave edin.
*Mayalanan hamurdan küçük paçalar koparıp merdaneyle açın.Yuvarlak açılan hamuru dörde kesin her bir üçgen hamura hazırladığınız içten koyarak sigara böreği gibi sarın .
*Bir fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam ya da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
NOT: İç malzemesini patatesli, kıymalı yerine peynirli ve zeytinli yapabilirsiniz.
En kısa zamanda denemek istiyorum.Çok güzel görünüyor.NESRİN.....
YanıtlaSil