30 Haziran 2009 Salı

KADAYIF TATLISI


Malzemeler:
*1 kg kadayıf
*250 g tereyağı + 1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti (1kg kadayıf için)
*4 su bardağı seker
*3,5 su bardağı su
*Birkaç damla limonun suyu

Şerbetin Yapılışı:
*Su ve sekeri bir tencereye ilave ettikten sonra karıştırarak kaynatın. kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra birkaç damla limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Tatlını Yapılışı:
*Geniş bir tepside kadayıfı lif lif ayırın.
*Kadayıftan küçük parçalar alıp yaprak dolması yapacak gibi şekil verin.
*İçine bir tutam ceviz içi koyup yaprak sarar gibi sıkıca yuvarlayıp sarın.
*Tepsiye yan yana dizin ve kadayıfların üzerine eritilmiş tereyağı ile karıştırdığınız sıvıyağ karışımını gezdirin.
*Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkınca bir müddet bekletin, kadayıflar ılıkken üzerine soğuk şerbet dökün
*Şerbetini çekmesi için bir müddet bekletin.
*Dondurma ile servisi tavsiye edilir.
NOT:
1-Kadayıfları fırında pişirip soğuttuktan sonra, şerbetini dökmeden kuru olarak saklama kabına yerleştirin. Bu şekilde uzun bir süre (yaklaşık 1-2 ay) buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
2-İkram edeceğiniz miktar kadar kadayıfları tepsiye dizin. ( Örneğin; küçük kare bir borcam) Bu ölçü için 1,5 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlayıp üzerine dökün.Bir müddet bekletin kısa sürede tatlınız hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder