30 Haziran 2009 Salı

VİŞNELİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ



MALZEMELER:
Muhallebisi:
*1 kg süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 adet damla sakızı yada 1-2 yemek kaşığı damla sakızı reçeli
*1-2 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı İçin:
*3 paket piknik bisküvi
Vişne Muhallebisi
*250 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:
*Piknik bisküvileri kırarak borcamın tabanına yayın, bisküvilerin üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.
*Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine unu boşaltarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
*Üzerine sütü ve damla sakızını ilave ederek topaklaşmaması için iyice karıştırın.
*Şekeri ilave edin, karıştırın ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
*Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin, mikserle 5 dakika çırparak bisküvilerin üzerine dökün
*Vişneleri şekerle birlikte rondodan geçirin, su ve nişastayı ilave ederek pişirin muhallebi kıvamına gelince hazırladığınız tavuk göğsünün üzerine dökün, dolapta soğutun.

2 yorum:

  1. berrinciğim ben de kayısı ile denedim.çok nefis oldu.fotografını göndereceğim.teyzen nesrin,,,,

    YanıtlaSil
  2. berrinciğim tarflerini inceledim hepsi çok pratk ve lezzetli gözküyo.bu tatalıyı bze denettin göründüğü kadar lezzetlydi.yeni tariflerini de takip edicem.nevin şallı..

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...