24 Kasım 2009 Salı

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA


Malzemeler:

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • Islatmak için: *1 su bardağı ılık süt *1 tatlı kaşığı granül kahve *1 tatlı kaşığı şeker
  • Muhallebi:
    * litre süt
    *8 yemek kaşığı un
    *7 yemek kaşığı toz şeker
    *Bir paket krem şanti
  • Üste Çikolata sos

Hazırlanması:
1-Muhallebi için gereken tüm malzemeleri tencereye koyup bir yandan karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
2-İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içine bir paket krem şantiyi dökerek iyice çırpın.
3-Kare bir borcama bir sıra halinde bisküvileri dizin, bisküvilerin üzerini neskafeli karışımla ıslatın. (Bisküvilere bir kaşık yardımıyla karışımdan dökün, fazla ıslanırsa pastayı keserken tepsiden alamak zorlaşıyor)
4-Muhallebinin yarısını bisküvili karışımın üzerine yayın.
5-Üzerine tekrar bisküvileri tek sıra halinde dizin neskafeyle ıslatarak muhallebinin tamamını dökerek düzgün bir şekilde yayın.
6-En üstüne de hazırladığınız çikolata sosu dökerek servis yapın.

1 yorum:

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...