10 Şubat 2010 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Sevgili arkadaşımız Gürsel çok güzel bir portakal reçeli tarifi ve fotoğrafları gönderdi. Tarifi aldığım gün denedim ve çok lezzetli bir reçel oldu tavsiye edilir.

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

MALZEMELER
*7 adet portakalın kabuğu
*5 su bardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*3 su bardağı su
*1/2 Limon suyu
YAPILIŞI:
*Portakallar güzelce yıkanarak kabukları ufak şekilde doğranır, tencereye alınarak bol suyla kaynatılıp süzülür ve hafifçe kabuklar sıkılır. Acısı çıkana kadar 4 defa bu işlem yapılır.
*Süzülen portakal kabuklarına bütün malzemeler (5 su bardağı şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 3 su bardağı su) ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
*Yarım saat kadar kaynatılır, koyulaşmaya başlayınca limon eklenerek bir taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
*Kavanozlara doldurulur.

3 yorum:

  1. ben portakal kabuklarını uzun dilimleyip rulo sarıp ipe geçirip haşlıyorum gerisi aynı zaten....hem görüntüsü çok hoş oluyor hemde süsleme içinde çok uygun oluyor...bir dahakine aklında kalsın arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım senin yaptığın da çok güzel olmuş. Dar vakitte harikalar yaratıyorsun. Vaktin olsa daha neler yaparsın.

    Kasım ayından beri tarif yayınlamıyordun. Özlemiştik.

    Sitenin 1.yılını doldurduğu bugünlerde yolun açık olsun diyorum.
    Başarılar...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba..

    Harika bir renk, benim en sevdiğim reçeldir..:)

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...