22 Mart 2009 Pazar

HİCAZ PİLAVI


HİCAZ PİLAVI

MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
Bir tutam safran
3 adet soğan
Birkaç adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı bal
Sıvı yağ


YAPILIŞI
*Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın. Sıvı yağda etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 1 çorba kaşığı bal, tarçın ve karanfili ilave edin.
*Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın.
*Portakalın kabuğunu rendeleyip haşladıktan sonra yağda şeker ile pişirin.
*Pirinci süzün. Nohut, safran ve rendelenmiş, yağda kavrulmuş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
*Etlerle birlikte servis yapın.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.benim site siziz eklemeniz gerekiyor kendizi izleyi tıklayarak.Ayrıca linkreferal yorumunuz için teşekkürler.hoşçakalın.

    YanıtlaSil