22 Mart 2009 Pazar

HİCAZ PİLAVI


HİCAZ PİLAVI

MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
Bir tutam safran
3 adet soğan
Birkaç adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı bal
Sıvı yağ


YAPILIŞI
*Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın. Sıvı yağda etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 1 çorba kaşığı bal, tarçın ve karanfili ilave edin.
*Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın.
*Portakalın kabuğunu rendeleyip haşladıktan sonra yağda şeker ile pişirin.
*Pirinci süzün. Nohut, safran ve rendelenmiş, yağda kavrulmuş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
*Etlerle birlikte servis yapın.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.benim site siziz eklemeniz gerekiyor kendizi izleyi tıklayarak.Ayrıca linkreferal yorumunuz için teşekkürler.hoşçakalın.

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...