19 Mart 2009 Perşembe

KROKANLI BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA



Malzemeler:

*1 adet hazır kakaolu pandispanya
*1 küçük kutu (200ml) çiğ krema
*200gr beyaz çikolata
*1 su bardağı nescafeli süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı antep fıstığı

Hazırlanması:
-1 su bardağı toz şekeri teflon tavada karamelleştirip fıstık ile karıştırın. Sıcakken yağlı kağıda dökün. Soğuyunca küçük parçalara kırarak krokanı hazırlayın.
-Bir tavada krema ile küçük parçalara bölünmüş çikolatayı eritin ara ara bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ılınmasını sağlayın.
-Keklerin içlerini nescafeli süt ile ıslatın. Birinci kata erimiş çikolatayı sürüp üzerine krokanın yarısını serpiştirin. İkinci katı üzerine kapatın. Kalan çikolatayı kekin üzerine dökün kalan krokanı da üzerine serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...