19 Mart 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ PASTA



MALZEMELER:
*1 adet 2 katlı hazır kek (pandispanya)
*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 küçük kutu şokella (oda sıcaklığında)
*1/2 paket labne peyniri
*2 çorba kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe v.b.)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı ılık su
*1 kase çekirdeği ayıklanmış vişne


YAPILIŞI:
-Bir kapta 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. İçine labne , şokella ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip tekrar çırparak kremayı hazırlayın.
-1 çay bardağı ılık su ile garanül kahveyi ve şekeri ve 2,3 damla limon suyunu karıştırın.
-Pandispanyanın alt katını kahveli karışım ile ıslatın. Kremanın yarısını yayın. Üzerine vişneleri dizin. İkinci katın iç kısmını kahveyle ıslatıp vişnelerin üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üstüne kakao, damla çikolata serpin.Vişne ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...