19 Mart 2009 Perşembe

TARÇINLI CEVİZLİ SUDE KURABİYE


SUDE KURABİYE
Yapımı çok pratik, sıvı yağ ile yapılan ve çayın yanına çok yakışan bir kurabiye tarifi.

Hamur malzemeleri:
*3 yumurta
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 su bardağı şeker
*½ çay kaşığı karbonat
*3-4 damla limon suyu
*Bir miktar tarçın
*İri parçalanmış ceviz veya fındık
*Aldığı kadar un

Hazırlanması:
-Karbonatı limon suyu ile kabartın.
-Yumurta, toz şeker, sıvıyağ, kabartılmış karbonat, tarçın,ceviz veya fındık ve aldığı kadar unla yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
-Önceden ısınmış 180C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder