19 Mart 2009 Perşembe

TARÇINLI CEVİZLİ ÇAY KURABİYESİ

Bu Kurabiyenin yapımı çok pratik, sıvı yağ ile yapılan ve çayın yanına çok yakışan bir kurabiye tarifi.

Hamur malzemeleri: 
*3 yumurta 
*1 su bardağı sıvıyağ 
*2 su bardağı şeker 
*½ çay kaşığı karbonat 
*3-4 damla limon suyu 
*Bir miktar tarçın 
*İri parçalanmış ceviz veya fındık 
*Aldığı kadar un 

Hazırlanması: -Karbonatı limon suyu ile kabartın. -Yumurta, toz şeker, sıvıyağ, kabartılmış karbonat, tarçın,ceviz veya fındık ve aldığı kadar unla yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin. -Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
-Önceden ısınmış 180C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...