7 Mart 2009 Cumartesi

LOKUMLU KURABİYE


Bu lokumlu kurabiyenin tarifini üniversiteden ev arkadaşım Nilüfer'den aldım.Tavsiyesi üzerine denedim gerçekten çok güzel oldu.
LOKUMLU KURABİYE
malzemeler:
· 1,5 çay bardağı sıvı yağ
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 çay bardağı yoğurt
· 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
· 1 paket kabartma tozu
· 4 su bardağı un
· içine 4’e bölünmüş gül lokumu
· üzerine çekilmiş ceviz veya fındık

hazırlanması:
1.Şeker ve yumurtayı çırpın üzerine sıvıyağ, yoğurt ,un, kabartma tozu ilave edip karıştırarak hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. ortasına lokumu yerleştirip kapatın.
2.Lokumlu topları ilk önce yumurtanın akına sonrada çekilmiş ceviz veya fındığa batırıp, pasta kağıtlarına koyup tepsiye dizin.
3.Orta dereceli fırında pişirin

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...