3 Mart 2009 Salı

Haşhaşlı Pasta



İş yerinden arkadaşımız Medine Sevgi’nin yapıp getirdiği bu pastayı çok hafif, lezzetli ve genelde böreklerde kullanılan haşhaştan dolayı değişik bulduk.


Yediğimizde ilk olarak içinde ne olduğunu anlayamadık. Arkadaşlar arasında içinde kivi , incir… olduğuna dair çeşitli yorumlarda bulunanlar oldu. En ilginç yorum tabi ki ıspanak diyen Kader Yazıcıoğlu’ndan geldi .


Malzemeler:


Kek:
*2 çay bardağı un
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı haşhaş
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbeti:
*2 su bardağı su
*1,5 su bardağı toz şeker

Krem Şanti:
*1 poşet toz krem şanti
*½ su bardağı süt

Çikolata Sosu: (Hazır Çikolata Sosu Kullanabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*½ su bardağı toz şeker
*inmeye yakın 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanması:
1-Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt, sıvıyağ, irmik,un, haşhaş, kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın. Borcama dökün ve 170C de pişirin.
2-Pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz.
3-Şerbet malzemelerini karıştırıp bir iki taşım kaynatın.
4-1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
5-Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
6-Şerbeti ılık olacak şekilde kekin üzerine dökün.
7-Kek soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine sürün sonra çikolata sosunu üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Not: Kek fırından çıkınca ince gözüküyor ama şerbeti dökünce kabarıyor.