Bu talıyı yaparak iş yerime götürdüğümde, arkadaşlar arasında içinde kivi , incir… olduğuna dair çeşitli yorumlarda bulunanlar oldu. İçindeki haşhaş farklı bir doku oluşturarak, lezzet katıyor. Malzemeler:
Kek: *2 çay bardağı un *1 çay bardağı irmik *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı toz şeker *1 çay bardağı haşhaş *2 yumurta *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya Şerbeti: *2 su bardağı su *1,5 su bardağı toz şeker Krem Şanti: *1 poşet toz krem şanti *½ su bardağı süt Çikolata Sosu: (Hazır Çikolata Sosu Kullanabilirsiniz) *1 yemek kaşığı nişasta *1 yemek kaşığı un *2 su bardağı süt *½ su bardağı toz şeker *inmeye yakın 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanması: 1-Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt, sıvıyağ, irmik,un, haşhaş, kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın. Borcama dökün ve 170C de pişirin. 2-Pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz. 3-Şerbet malzemelerini karıştırıp bir iki taşım kaynatın. 4-1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. 5-Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. 6-Şerbeti ılık olacak şekilde kekin üzerine dökün. 7-Kek soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine sürün sonra çikolata sosunu üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.Not: Kek fırından çıkınca ince gözüküyor ama şerbeti dökünce kabarıyor.