Bu talıyı yaparak iş yerime götürdüğümde, arkadaşlar arasında içinde kivi , incir… olduğuna dair çeşitli yorumlarda bulunanlar oldu. İçindeki haşhaş farklı bir doku oluşturarak, lezzet katıyor.
Malzemeler:
Kek:
*2 çay bardağı un
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı haşhaş
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti:
*2 su bardağı su
*1,5 su bardağı toz şeker
Krem Şanti:
*1 poşet toz krem şanti
*½ su bardağı süt
Çikolata Sosu: (Hazır Çikolata Sosu Kullanabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*½ su bardağı toz şeker
*inmeye yakın 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanması:
1-Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt, sıvıyağ, irmik,un, haşhaş, kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın. Borcama dökün ve 170C de pişirin.
2-Pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz.
3-Şerbet malzemelerini karıştırıp bir iki taşım kaynatın.
4-1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
5-Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
6-Şerbeti ılık olacak şekilde kekin üzerine dökün.
7-Kek soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine sürün sonra çikolata sosunu üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Not: Kek fırından çıkınca ince gözüküyor ama şerbeti dökünce kabarıyor.