3 Mart 2009 Salı

Haşhaşlı Tatlı

Bu talıyı yaparak iş yerime götürdüğümde, arkadaşlar arasında içinde kivi , incir… olduğuna dair çeşitli yorumlarda bulunanlar oldu. İçindeki haşhaş farklı bir doku oluşturarak, lezzet katıyor. Malzemeler:

Kek: *2 çay bardağı un *1 çay bardağı irmik *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı toz şeker *1 çay bardağı haşhaş *2 yumurta *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya Şerbeti: *2 su bardağı su *1,5 su bardağı toz şeker Krem Şanti: *1 poşet toz krem şanti *½ su bardağı süt Çikolata Sosu: (Hazır Çikolata Sosu Kullanabilirsiniz) *1 yemek kaşığı nişasta *1 yemek kaşığı un *2 su bardağı süt *½ su bardağı toz şeker *inmeye yakın 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanması: 1-Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt, sıvıyağ, irmik,un, haşhaş, kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın. Borcama dökün ve 170C de pişirin. 2-Pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz. 3-Şerbet malzemelerini karıştırıp bir iki taşım kaynatın. 4-1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. 5-Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. 6-Şerbeti ılık olacak şekilde kekin üzerine dökün. 7-Kek soğuduktan sonra önce krem şantiyi üzerine sürün sonra çikolata sosunu üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Not: Kek fırından çıkınca ince gözüküyor ama şerbeti dökünce kabarıyor.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...