3 Mart 2009 Salı

Peynirli Galeta Unlu Poğaça

Mutlaka yapmanızı tavsiye ettiğim, lezzetli ve yapımı kolay bir poğaça. Ben kabartma tozu olarak Dr Oetker’in Çeşnili Hamur Kabartma Tozu Mahlepli-Susam Aromalı çeşidini kullanıyorum, özellikle fırından çıkınca mis gibi kokuyor.
Malzemeler: *2 çay bardağı sıvı yağ *1 yumurta beyazı içine , sarısı üzerine sürülecek *1 çay bardağı yoğurt *1 paket kabartma tozu *Aldığı kadar un *1 çorba kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi: *1 su bardağı kadar peynir *5-6 dal maydanoz Üzerine: *3 yemek kaşığı galeta unu *yumurta sarısı Hazırlanması: 1-Peynir ve doğranmış maydanozları karıştırın. 2-Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 3-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı peynirli içten koyup yuvarlak şekil verin. 4-Yuvarladığınız hamurların kapattığınız kısımları altta olacak şekilde tutarak üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin. Bu tariften yaklaşık 15 adet poğaça çıkıyor . 5-190C fırında pişirin, üzeri fazla kızarmadan alın .

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...