3 Mart 2009 Salı

Peynirli Poğaça

Mutlaka yapmanızı tavsiye ettiğim, lezzetli ve yapımı çok kolay peynirli poğaçanın tarifi; teyzemin güzel yemekler yapan arkadaşı Fatoş Tahtadelen’den, poğaçanın fotoğrafları da gıda güncesi için teyzemden.

Ben kabartma tozu olarak Dr Oetker’in Çeşnili Hamur Kabartma Tozu Mahlepli-Susam Aromalı çeşidini kullanıyorum, özellikle fırından çıkınca mis gibi kokuyor.




Malzemeler:
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta beyazı içine , sarısı üzerine sürülecek
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:
*1 su bardağı kadar peynir
*5-6 dal maydanoz

Üzerine:
*3 yemek kaşığı galeta unu
*yumurta sarısı

Hazırlanması:
1-Peynir ve doğranmış maydanozları karıştırın.
2-Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
3-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı peynirli içten koyup yuvarlak şekil verin.
4-Yuvarladığınız hamurların kapattığınız kısımları altta olacak şekilde tutarak üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin. Bu tariften yaklaşık 15 adet poğaça çıkıyor .
5-190C fırında pişirin, üzeri fazla kızarmadan alın .