13 Nisan 2009 Pazartesi

ISLAK KEK



gıda güncesinde mutlaka olması gereken, sürekli yaptığım bir tarif. Özellikle çocuklar tarafından çok beğeniliyor.

Malzemeler:
*3 adet yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*½ su bardağı sıvıyağ
*2 çorba kaşığı kakao
*2 su bardağı un
* paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
*3 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri iyice çırpın. Üzerine 1 su bardağı süt, sıvıyağ, ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin.Bu karışımdan 1su bardağını daha sonra kullanmak için ayırın.
*Geri kalan karışıma 2 su bardağı unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Mikserle hepsini karıştırın
*Sıvı kek hamurunu kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
*Keki fırından aldıktan sonra, ayırdığınız 1 su bardağı kakolu karışımı üzerine eşit miktarda dökün. Üzerini isteğe bağlı olarak; hindistan cevizi, ceviz, fındık, çikolata parçaları yada vişne ile süsleyerek servis yapın.

2 yorum:

  1. ailemiz cevresinde bu kekin adı Berrin.in ıslak keki diye geçiyor. Hepimizin severek yediğimiz ve sık sık yaptığımız bir kek.Ellerine sağlık çok güzel olmuştu.Nesrin...

    YanıtlaSil
  2. İnsanın site sahibi arkadaşı olması başka bir şey. Yaptıklarını getiriyor, yiyorsunuz ve tabi ki kilo alıyorsunuz. Çok lezzetliydi.

    Patatesli çörek getirmediğin için ona yorum yapamıyor şeker.

    Eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...