6 Nisan 2009 Pazartesi

TİRAMİSU

Krema malzemesinde tek yumurta olması nedeniyle, yumurta kokusu hissedilmeyen çok hafif bir pasta tarifi.
Kek Malzemesi:
7 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Krema Malzemesi :
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme şeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 kutu (250g) labne

Üzerine:
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı nescafe karıştırılır.


Yapılışı:

1- Tereyağını toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Kabartma tozunu katın. Unu topaklanmaması için karışıma tahta kaşıkla yedirerek dökün. Kek kalıbını yağlayarak karışımı içine dökün. Fırını 180C de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta, en son düşük ısıda 30 dk pişirin. Soğumaya bırakın
2- Sütü, yumurtayı, toz şekeri ve unu ateşte sürekli çırparak koyu bir krema haline getirin.Biraz soğuduktan sonra içine bir kutu labne peynirini katıp mikserle iyice çırpın. 5 dk dinlendirin.
3- Keki enlemesine ikiye bölün ve alt katı nescafeli sütle iyice ıslatın .Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onunda üstünü gerikalan nescafeli süt ile ıslatın. Geri kalan kremayla üzerini kapatın.
4- Üzerine kakao serpip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

2 yorum:

  1. Merhaba Berrin Hanım,
    Bugün sabah aldığım bir ödülü sizlede paylaşmak istedim.Bloguma uğrayıp alırsanız sevinirim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok iştah açıcı görünüyor...ellerinize saglık

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...