İç Malzemesi:
*250g yağlı kıyma
*2 adet soğan
*125 g tereyağ
*1 su bardağı kırık ceviz içi
*Karabiber
*Tuz
İç Harcının Hazırlanması:
*Soğanları ince ince doğrayın.
*Tereyağ, soğan, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Biber salçası ve ceviz içini koyarak karıştırın.
* İç harcı önceden hazırlayın, buzdolabında dondurun.
Dış Malzemesi:
*250 g iki kere çekilmiş yağsız kıyma
*3 su bardağı ince bulgur( önceden ıslatılmış)
*1 yumurta
*1 adet rende soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Yarım su bardağı un
Dışının Hazırlanması:
*Bulguru bir bardak su ile ıslatın. Şişince kıyma ile iyice yoğurun.
*Yumurta, salça, tuz, un, karabiberi de ilave edilerek yoğurun.
*Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
*Hazırlanan bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçaları avuçlarınızın arasında yuvarladıktan sonra, ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun.
*Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın ve yuvarlatarak şekil verin
*Kaynar suya atın 4-5 dk haşlandıktan sonra tel süzgeçle alın ve servis yapın
PÜF NOKTASI: Haşlama suyuna 2 damla limon damlatılırsa köfteler dağılmaz, pişen köfteler suyun yüzeyine çıkar.
NOT:
-Köfteleri yapmak zor geliyorsa bir fırın tepsisine önce dış malzemenin yarısı ,üzerine iç malzeme en üstüne kalan dış malzemeyi yayarak fırında pişirebilirsiniz.
-Yukarıdaki malzemelerle iç harcına bir kahve fincanı kadar haşlanmış pirinç ilave ederek hazırlayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...
-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
-
Sizlere ilk olarak soğuk kış günlerinde besin değeri yönünden zengin, insan metabolizması üzerinde oldukça faydalı, geleneksel bir içeceğimi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder