8 Mayıs 2009 Cuma

İÇLİ KÖFTE

İç Malzemesi: *250g yağlı kıyma *2 adet soğan *125 g tereyağ *1 su bardağı kırık ceviz içi *Karabiber *Tuz İç Harcının Hazırlanması: *Soğanları ince ince doğrayın. *Tereyağ, soğan, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Biber salçası ve ceviz içini koyarak karıştırın. * İç harcı önceden hazırlayın, buzdolabında dondurun.
Dış Malzemesi: *250 g iki kere çekilmiş yağsız kıyma *3 su bardağı ince bulgur( önceden ıslatılmış) *1 yumurta *1 adet rende soğan *1 tatlı kaşığı biber salçası *Tuz *Yarım su bardağı un Dışının Hazırlanması: *Bulguru bir bardak su ile ıslatın. Şişince kıyma ile iyice yoğurun. *Yumurta, salça, tuz, un, karabiberi de ilave edilerek yoğurun. *Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. *Hazırlanan bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçaları avuçlarınızın arasında yuvarladıktan sonra, ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun. *Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın ve yuvarlatarak şekil verin *Kaynar suya atın 4-5 dk haşlandıktan sonra tel süzgeçle alın ve servis yapın PÜF NOKTASI: Haşlama suyuna 2 damla limon damlatılırsa köfteler dağılmaz, pişen köfteler suyun yüzeyine çıkar. NOT: -Köfteleri yapmak zor geliyorsa bir fırın tepsisine önce dış malzemenin yarısı ,üzerine iç malzeme en üstüne kalan dış malzemeyi yayarak fırında pişirebilirsiniz. -Yukarıdaki malzemelerle iç harcına bir kahve fincanı kadar haşlanmış pirinç ilave ederek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...