8 Mayıs 2009 Cuma

KIRMA BÖREĞİ


Özellikle Trakya bölgesinde çok yapılan bir börek tarifi.Rahmetli anneannemden gelen bir alışkanlıkla annemin ve teyzelerimin misafir geleceği zaman hemen yaptıkları çok pratik ve lezzetli puf gibi kabaran bir börek. Pişirmeden önce üzerine dökülen yoğurda kaymak ilave edildiğinde lezzeti daha da artıyor.

MALZEMELER:
3 Adet yufka
500 gr lor
İsteğe bağlı olarak yarım demet maydanoz

ÜZERİNE:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

YAPILIŞI:
1. Yufkayı serin üzerini hafif yağlayın, ikiye bölüp lordan serpiştirin.
2. Yarım yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde katlayın ve enlemesine iki elinizle büzdürün.
3. Yaklaşık 10cm boyutlarında keserek, yağlanmış tepsiye yan yana dizin.
4. Üzerine dökülecek malzemelerin tümünü çırparak böreklerin üzerine kaşıkla yaydırın.
5. Orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...