8 Mayıs 2009 Cuma

Cevizli Çörek






Safranbolu Usulü Cevizli Çörek

Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-1 paket kuru maya
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
-üzerine sürmek için yumurta
-bol dövülmüş ceviz



Yapılışı:

1-Bir kaba unu koyun , ortasını havuz gibi açarak ılık sütü dökün, içerisine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın biraz kabarmasını bekleyin.
2- Daha sonra sıvıyağ ve tuzu da ekleyip yoğurarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yapın.Bu arada kıvamı ayarlamak için gerekirse un ilavesi yapın.
3- Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra 10-12 parçaya ayırın. Her parçayı yufka açar gibi açın, üzerlerine sıvı yağ sürüp cevizleri serpin. Rulo şeklinde kapatıp kıvırarak resimdeki şekilde sarın.
4- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. tatlım ellerine saglık çok nefis olmuş ye beni ye beni diyor...
    sevgiler

    YanıtlaSil