8 Mayıs 2009 Cuma

Cevizli Çörek






Safranbolu Usulü Cevizli Çörek

Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-1 paket kuru maya
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
-üzerine sürmek için yumurta
-bol dövülmüş ceviz



Yapılışı:

1-Bir kaba unu koyun , ortasını havuz gibi açarak ılık sütü dökün, içerisine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın biraz kabarmasını bekleyin.
2- Daha sonra sıvıyağ ve tuzu da ekleyip yoğurarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yapın.Bu arada kıvamı ayarlamak için gerekirse un ilavesi yapın.
3- Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra 10-12 parçaya ayırın. Her parçayı yufka açar gibi açın, üzerlerine sıvı yağ sürüp cevizleri serpin. Rulo şeklinde kapatıp kıvırarak resimdeki şekilde sarın.
4- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. tatlım ellerine saglık çok nefis olmuş ye beni ye beni diyor...
    sevgiler

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...