26 Mayıs 2009 Salı

ŞAM TATLISI


Yiyenler tarafından çok beğenilen, hafif ve her uygulandığında iyi sonuç veren bu şam tatlısının tarifini teyzem yılar önce, Adanalı olan kayınvalidesinden almış. Adana’da meşhur olan bu tatlı genelde okul önlerinde seyyar satıcılar tarafından satılırmış.

İrmikli tatlıları çok seven eşim için teyzem bu tatlıdan yaptı, bizde afiyetle yedik.

ŞAM TATLISI
Malzemeler:
*1/2 kg irmik
*1 kase yoğurt
*1 kase toz şeker
*1 tatlı kaşığı karbonata

Şerbet için:
*2 kase şeker
*1/2 kase su



-Pişirmeden önce üzerinin kızarması için isteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı kadar pekmez sürülebilir.
-Üzeri çam fıstığı, hindistan cevizi ile süslenir.
Yapılışı:
· Tatlıyı pişireceğiniz tepside irmik, şeker, karbonatayı harmanlayın, üzerine yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın, hamuru tepsiye yayın ve kesin.
· Üzerine fıstıkları yerleştirerek, 2 yemek kaşığı kadar pekmez sürün.
· Fırında 150 C de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
· Fırında tatlı pişerken 2 kase şeker ve ½ kase su ile şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
· Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

1 yorum: