4 Haziran 2009 Perşembe

ANASONLU KAHKE


Anasonlu tatlar sevenlere çok lezzetli ve uzun süre bayatlamayan kıtır kurabiye. Kilis'te bayramlarda yapılarak ikram edilirmiş.

Bu kahkeleri Kaderimizin Kilisli yengesi İclal, kızının okul gezisi için yapmış. Mine de gezide bunları çok beğenerek el koymuş. Bir sonraki gün işyerine gelen kahkeleri çok beğenerek yedik ve hemen tarifini aldık. İclal’in ellerine sağlık.


Malzemeler:
*1 Yumurta
*3 Su Bardağı Şeker
*1 Su Bardağı İrmik
*1 Çay Bardağı Anason
*2 Su Bardağı Zeytinyağı
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük halkalar yaparak 180 derece fırında 25-30 dk üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

ANASON: Anason, anason bitkisinin tohumlarından elde edilir. Anasonun tatlımsı tadı ve özgün kokusu içinde bulunan "anethol" denilen yağdan gelir. Anethol alkolde çözünür, ama su oranı arttıkça çökelir. Bu nedenle anasonlu içkiler suyla karıştırıldığında beyaz olur. Anason, tatlılarda da kullanılan bir baharattır. Mide ve bağırsak gazlarını söktüren, anne sütünü artırıcı faydaları bilinmektedir. Kaynak : http://tr.wikipedia.org

3 yorum:

  1. Arkadaşım ilk resim ne kadar modern bir resim olmuş. Bu kurabiyeleri sana getirmek için çektiğim cefaları bir bilsen. Arkadaşlık böyle bir şey... Feda ettim kendimi.

    YanıtlaSil
  2. HIMMM NEFSİ BİR SEY BU YAAA
    EE SÖYLEYİN BAKALIM CTS SALATA GETİRCEKMİSİN BERRİNCİM BEN MAKARNA SALATASI YAPCAM NİLAYA YA SİZ YAPACAKMISINIZ

    YanıtlaSil