4 Haziran 2009 Perşembe

ANASONLU KAHKE

Anasonlu tatlar sevenlere çok lezzetli ve uzun süre bayatlamayan kıtır kurabiye. Kilis'te bayramlarda yapılarak ikram edilirmiş.
Malzemeler: *1 Yumurta *3 Su Bardağı Şeker *1 Su Bardağı İrmik *1 Çay Bardağı Anason *2 Su Bardağı Zeytinyağı *Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük halkalar yaparak 180 derece fırında 25-30 dk üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. ANASON: Anason, anason bitkisinin tohumlarından elde edilir. Anasonun tatlımsı tadı ve özgün kokusu içinde bulunan "anethol" denilen yağdan gelir. Anethol alkolde çözünür, ama su oranı arttıkça çökelir. Bu nedenle anasonlu içkiler suyla karıştırıldığında beyaz olur. Anason, tatlılarda da kullanılan bir baharattır. Mide ve bağırsak gazlarını söktüren, anne sütünü artırıcı faydaları bilinmektedir. Kaynak : http://tr.wikipedia.org

3 yorum:

  1. Arkadaşım ilk resim ne kadar modern bir resim olmuş. Bu kurabiyeleri sana getirmek için çektiğim cefaları bir bilsen. Arkadaşlık böyle bir şey... Feda ettim kendimi.

    YanıtlaSil
  2. HIMMM NEFSİ BİR SEY BU YAAA
    EE SÖYLEYİN BAKALIM CTS SALATA GETİRCEKMİSİN BERRİNCİM BEN MAKARNA SALATASI YAPCAM NİLAYA YA SİZ YAPACAKMISINIZ

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...