17 Haziran 2009 Çarşamba

ISPANAKLI YEŞİL PASTA


Tadından ve görüntüsünden ıspanaklı olduğu anlaşılmayan, yiyenler tarafından şam fıstıkla yapıldığı düşünülen bu pastanın yapımı pratik ve tadı harika.

Malzemeler:
*3 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*250 g ıspanak

Kreması:
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*8 yemek kaşığı şeker
*1 paket sıvı krema

Yapılışı:
*Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca içine iyice çırpılmış krema koyun ve tekrar çırpın.
*Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ederek karıştırın.
*Ispanakları yıkayın ve suyunu iyice kurutun daha sonra rondodan geçirerek kek hamuruna ilave edin.
*Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökerek 185 C’ de pişirin.
*Pişen keki kalıbından çıkarın. Kek soğuduktan sonra kekin kenar kısımlarını keserek düzeltin. Kestiğiniz bu kek parçalarını rondodan geçirerek bir kenara ayırın.(bu kırıntı kek parçalarını pastanın süslemesinde kullanacağız)
*Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürün. Rondodan geçirilen kek parçalarını da kremanın üzerine dökerek süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...