22 Haziran 2009 Pazartesi

GÜL TATLISI


Yapımı kolay ve görünüşü çok şık bir tatlı, Altınovadan Gıda Güncesi için bu tarifi gönderen Nesrin teyzemin ellerine sağlık.

Malzemeler:

*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1paket kabartma tozu, vanilya

Şerbeti:
*2,5 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*Su ve şeker karıştırılarak kaynatılır, şerbet soğutulur.

Yapılışı:
*Tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.
*Hamur merdane ile açılır.
*Çay bardağı ile daire kalıplar çıkarılır.
*3 adet daire şeklindeki hamur üst üste ve yan yana dizilir, biraz üzerine bastırılır ve ortadan enlemesine kesilir.
*Bir taraftan başlayarak kıvrılır gül şekli verilerek tepsiye dizilir.
*Kızgın fırında pişirilir, fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...