Yapımı kolay ve görünüşü çok şık bir tatlı, Altınovadan Gıda Güncesi için bu tarifi gönderen Nesrin teyzemin ellerine sağlık.
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1paket kabartma tozu, vanilya
Malzemeler:
*1 yumurta*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1paket kabartma tozu, vanilya
Şerbeti:
*2,5 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*Su ve şeker karıştırılarak kaynatılır, şerbet soğutulur.
Yapılışı:
*Tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.
*Hamur merdane ile açılır.
*Çay bardağı ile daire kalıplar çıkarılır.
*3 adet daire şeklindeki hamur üst üste ve yan yana dizilir, biraz üzerine bastırılır ve ortadan enlemesine kesilir.
*Bir taraftan başlayarak kıvrılır gül şekli verilerek tepsiye dizilir.
*Kızgın fırında pişirilir, fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder