25 Haziran 2009 Perşembe

KANDİL SİMİDİ

Miss kokulu bir kandil simidi tarifi. Regaip kandilinizi kutlarım.
Malzemeler: * 125 g tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *½ çay bardağı sirke *1 yumurta (sarısı hamuruna, akı üstüne) *3 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1paket kabartma tozu (Ben kabartma tozu olarak Dr Oetker’in Çeşnili Hamur Kabartma Tozu Mahlepli-Susam Aromalı çeşidini kullandım ayrıca mahlep koymadım) *1 tatlı kaşığı mahlep *Alabildiği kadar un *Üzeri için susam Yapılışı: 1-Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edilir. 2-Hamurdan küçük parçalar kopararak simit şeklinde küçük halkalar yapın. 3-Halkaları önce yumurta akına sonra da susama bulayın. 4-Yağlanmamış tepsiye dizerek 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. NOT : *Şekil olarak küçük halkalar yerine hamuru yaklaşık 2 parmak kalınlığında rulo yapıp, her bir ruloyu da 2-3 cm eninde parçalara kesip üzerlerini önce yumurta akına sonra susama bulayıp pişirebilirsiniz. *Tercihe bağlı olarak içerisine tuz koymayıp sadece şeker koyarak da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...