25 Haziran 2009 Perşembe

KANDİL SİMİDİ


Miss kokulu bir kandil simidi tarifi. Regaip kandilinizi kutlarım.

Malzemeler:
* ½ paket margarin veya tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*½ çay bardağı sirke
*1 yumurta (sarısı hamuruna, akı üstüne)
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1paket kabartma tozu (Ben kabartma tozu olarak Dr Oetker’in Çeşnili Hamur Kabartma Tozu Mahlepli-Susam Aromalı çeşidini kullandım ayrıca mahlep koymadım)
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Alabildiği kadar un
*Üzeri için susam

Yapılışı:
1-Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edilir.
2-Hamurdan küçük parçalar kopararak simit şeklinde küçük halkalar yapın.
3-Halkaları önce yumurta akına sonra da susama bulayın.
4-Yağlanmamış tepsiye dizerek 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

NOT : *Şekil olarak küçük halkalar yerine hamuru yaklaşık 2 parmak kalınlığında rulo yapıp, her bir ruloyu da 2-3 cm eninde parçalara kesip üzerlerini önce yumurta akına sonra susama bulayıp pişirebilirsiniz.
*Tercihe bağlı olarak içerisine tuz koymayıp sadece şeker koyarak da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder