3 Eylül 2009 Perşembe

HASANPAŞA KÖFTE


Malzemeler:(8 kişilik)
Köfte İçin:
*750g kıyma
*1 adet kuru soğan
*2 yumurta
*1/2 bayat ekmek içi
*tuz
*karabiber
Püre İçin:
*500gr patates
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*tuz
Salçalı Sos:
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*3 su bardağı su
*Tuz , karabiber

*Üzerine köfteler kadar ince kesilmiş birer dilim kaşarpeyniri.


Hazırlanması:
1- Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağını, yumurtayı, tuzunu koyarak karıştırıp püre yapın.
2-Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ıslatılmış ekmek içi, tuz ve baharatı iyice yoğurun.
3-Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlayın ve ortalarını iyice oyarak fincan gibi şekil verin. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. Fırında kızartıp çıkarın.
4- Köftelerin içine püreleri doldurun.Üzerlerine 1’er dilim kaşar koyun.
5- Salça sosunu hazırlamak için tereyağını eritin, salça tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırdıktan sonra suyunu koyup
kaynatın.

6- Hazırladığınız salça sosunu da bir kaşık yardımıyla
pürelerin üzerinden tepsiye dökün
7-Tekrar fırına atıp üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

(Fotoğraflar:Ezgi ASLANOĞLU)

1 yorum:

  1. Bu köfteler tam benlik, çok lezzetli gözüküyorlar :)) Melda

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...