3 Eylül 2009 Perşembe

YUFKALI KADAYIF SARMA

Yapımı kolay olan bu tatlı, tarif ettiğim ölçülerde hazırlandığında 2 tepsi şerbetlenmemiş kuru kadayıf dilimleri elde ediliyor. Tümünü şerbetlemeyecekseniz, hazırladığınız kadayıf dilimlerini kuru olarak, gerektiği kadar şerbetlemek üzere buzdolabında kapalı bir kap içerisinde 1-2 ay kadar muhafaza edebilisiniz.
Özellikle çalışan bayanlar için pratik olan bu yöntemle gerektiği zaman istenilen miktarda kadayıf şerbetlenerek hazırlanabilir.
Malzemeler: (Ölçüsü 2 adet orta boy fırın tepsisi için)
*4-5 adet yufka
*500 g kadayıf
*250-300 g ince dövülmüş ceviz içi
*250 g tereyağı
Şerbeti:(Ölçüsü küçük kare borcama dizilmiş dilimler için)
*1,5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1-2 damla limon
Şeker ve suyu kaynatın, kaynayınca 1-2 damla limon damlatın hafif kıvam alınca kapatın.
Soğuk kadayıf üzerine sıcak şerbeti dökün.
Hazırlanması:
1-Yufkalardan birini tezgaha serin. Tam ortasından ikiye bölün.Yarım yufkanın üzerine ilk önce iyice didikleyip küçük parçalara böldüğünüz kadayıftan sonrada ceviz serpin.
2-Yufkanın yırtılmamasına dikkat ederek rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimler halinde kesin.
3-Kestiğiniz dilimleri yan çevirip tepsiye dizin.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayarak tepsiyi doldurun.(Bu tarifle 2 orta boy fırın tepsisi doluyor)
4-Tereyağını eriterek, tüm tereyağını yufkalı
kadayıf dilimlerinin üzerinde gezdirerek tepsiye
dökün.
5-Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
6-Şerbet sıcak kadayıf soğuk olacak şekilde şerbeti dökün.
7-Tatlılar şerbeti çekince kaymakla veya dondurma ile servis yapın.

2 yorum:

  1. Merhaba Berrin Hanim,
    Siteniz ve tarifleriniz cok basarili. Size yeni rastladim, hele bir de meslektas oldugumuzu ogrenince daha da sevindim sizi bulduguma. Hemen sizi siteme ekledim.
    Ben de sizi siteme beklerim:
    www.turkishfoodandrecipes.com

    YanıtlaSil