3 Eylül 2009 Perşembe

MANTI BÖREK /SOSYETE MANTISI



Malzemeler:
*4 adet yufka
*300 g. kıyma
*1 adet orta boy soğan
*Karabiber, tuz
*1 Su bardağı süt

*1,5 su bardağı et suyu (İsteğe Bağlı)

Üzeri İçin:
*Sarımsaklı yoğurt
*2-3 yemek kaşığı tereyağı
*Kırmızı biber

Hazırlanışı:
1.Teflon tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar pişirin. İçine kıymayı koyarak kavurun.Tuzunu ve karabiberini ilave ederek soğuması için kenara alın.
2.Bir adet yufkayı yayarak üstünü sütle ıslatın. Dörde bölün.Herbir üçgen yufkanın geniş kısmına ince olarak harçtan dökün. Rulo yaparak, yufkayı içten dışa doğru yuvarlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
3.Fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine de süt sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
4.Kızaran mantıların üzerine 1,5 su bardağı et suyu döküp, bir süre beklediğinizde et suyunu çeken mantılar daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.(İsteğe bağlı)
5.Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında erittiğiniz kırmızı biberi dökerek servis yapın.

NoT:
*Mantı böreklerden fazlaca hazırlayıp çiğ olarak derin dondurucuya kaldırın, istediğiniz zaman çıkartıp fırın tepsisine dizip pişirebilirsiniz.
*Üniversiteden arkadaşım Emine Kuşku’dan aldığım maili sizlere not olarak iletmek istedim. Ellerine sağlık Emineciğim en kısa zamanda bu tarifini deneyeceğim.
“Benimde bir sosyete mantısı tarifim var. Arkadaşlar da çok beğeniyor. Ben de onu tavsiye ediyorum. Benim tarifimde kıyma ve soğan kavrulmuyor. İç malzeme çiğ olarak hazırlanıyor. Ayrıca İç malzemesine rendelenmiş domates ve 1 çay bardağı kadar da su ekleniyor ( Süt yok ama belki güzel olabilir ). İç malzemeler yağsız olduğu için üzerine yapılan sosunda yağ, yumurta sarısı ve yoğurt oluyor. Sonrasında fırınlanıyor. Denemeni tavsiye ederim.” Sevgiler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...