3 Eylül 2009 Perşembe

CEVİZLİ ERİK PESTİLİ


Malzemeler:
-3kg erik (tercihen kırmızı)
-1-1,5 su bardağı nişasta
-2 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı olarak arttırıp azaltabilirsiniz)
-Yarım bölünmüş ceviz
Yapılışı:
Erikleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyun.Üzerini biraz geçecek şekilde suyunu ilave ederek erikler ezilinceye kadar kaynatın. Ezilen ve soğuttuğunuz erikleri kevgirden geçirerek kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırın. Elde ettiğiniz püreye şekeri ve nişastayı ilave ederek koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, tepsiye dökerek ince bir şekilde yayın. Aralıklı olarak cevizleri üzerine dizin. Üzerini ince bir bez veya tülbentle örterek kurutmak için güneş alacak şekilde açık havada bekletin . Yaklaşık bir hafta sonra pestiliniz hazır oluyor. Cevizleri ortada kalacak şekilde dilimleyerek servis yapın.
Uzun bir süre dilimlenmiş olarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Gayet ekşiydi... Benim gibi ekşi severlere tavsiye edilir....

    YanıtlaSil
  2. http://www.yoremizin.com/erik-pestili--u

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...