2 Eylül 2009 Çarşamba

MUHALLEBİ

Malzemeler: *1 su bardağı pirinç unu *2 yemek kaşığı nişasta *2 su bardağı toz şeker *1kg süt *1 paket vanilya
Hazırlanması:
1- Pirinç unu ve nişastayı bir miktar ılık suda eriterek kaynamakta olan şekerli süte ilave edin 2-Muhallebi kıvamına gelinceye kadar en az 20 dk hafif ateşte karıştırarak pişirin. 3-Bir tepsiye dökün, buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. 4-Üzerine tarçın dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...