24 Kasım 2009 Salı

BONCUK KURABİYE


Malzemeler:
*1 paket (250 gr) oda sıcaklığında tereyağı/ kutuda teremyağ iyi sonuç veriyor
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*5 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:1. Teremyağ, sıvıyağ, pudra şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın.


2. Üzerine nişasta, unu ekledikten sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (5 bardak az veya fazla gelebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamuru küçük 24 top olacak şekilde eşit parçaya ayırın.


4. Geri kalan parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun. 24 adet yuvarlak top yapın.


5.Sade parçaları avucunuzda yuvarlak hale getirip yassılaştırıp ortalarına kakaolu toptan koyup kapatın yuvarlak şekil vererek tepsiye yerleştirin.



6.Yuvarlakları bıçakla ortadan ikiye keserek birbirinden ayırın.



7. 180C’ de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık renkleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
Yaklaşık 48 adet iki renkli kurabiyeniz olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...