22 Mart 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


Malzemeler:
*2 su bardağı pirinç1 su bardağı zeytinyağı
*7-8 adet kuru soğan1 çorba kaşığı çam fıstığı
*2 çorba kaşığı kuş üzümü
*Yarım demet maydanoz-dereotu1 avuç kuru nane
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı tarçın-yenibahar-karabiber-şeker1 limon
*1 yarım kg salamura asma yaprağı

Yapılışı:
*Soğan rendelenir, fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.
*Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
*İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.10-15 dk kapak kapalı olarak buharı ile demlenir.
*İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.
* salamura asma yaprağı ılık suyla birkaç kez suyunu değiştirerek yıkanır ve sarmaya
*Hazırlanan yaprağa iç doldurularak sarılır.Sarmaların dibinin tutmaması için Tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir.Yaprakların üzerine sarmalar dizilip 2 bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
*Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.(Kurumaması ve parlak olması için)
*Tabağa dizilerek limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder