22 Mart 2009 Pazar

LİMONLU KEK


LİMONLU KEK

Malzemeler:
*3 yumurta
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*2,5 su bardağı tozşeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 su bardağı süt
* Bir kahve fincanı limon suyu
*3 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
*Oda ısısındaki yumurtaları, şekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olancaya kadar çırpın.
*Üzerine sıvı yağ ve sütü ve limon suyunu dökün ve çırpmaya devam edin.
*Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin.
*Çırptığınız karışımın içine undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin.
*Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
*170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Bu keki yaptım tadı çok güzel oldu ancak üstü sizinki gibi düzgün olmadı neden olabilir?Bazen böyle oluyor bazense çok düzgün nedenini anlayamıyorum:(

    YanıtlaSil
  2. Starbucks kafenin limonlu kekinin üstüne donmuş gibi duran hafif bir sos dökmüşler çikolataların üstündeki incecik tabakalar gibi.çok hoş olmuş belki bu soslar hakkında bilginiz vardır :)

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...