22 Mart 2009 Pazar
LİMONLU KEK
LİMONLU KEK
Malzemeler:
*3 yumurta
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*2,5 su bardağı tozşeker
*1 limon kabuğu rendesi
*1 su bardağı süt
* Bir kahve fincanı limon suyu
*3 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
*Oda ısısındaki yumurtaları, şekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olancaya kadar çırpın.
*Üzerine sıvı yağ ve sütü ve limon suyunu dökün ve çırpmaya devam edin.
*Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin.
*Çırptığınız karışımın içine undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin.
*Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
*170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...
-
Bu sorunun cevabını yanıtlamak için öncelikle kısaca vitaminleri tanımalıyız. Vitaminler, yaşam için gerekli binlerce kimyasal işlemin aracı...
-
Sizlere ilk olarak soğuk kış günlerinde besin değeri yönünden zengin, insan metabolizması üzerinde oldukça faydalı, geleneksel bir içeceğimi...
Bu keki yaptım tadı çok güzel oldu ancak üstü sizinki gibi düzgün olmadı neden olabilir?Bazen böyle oluyor bazense çok düzgün nedenini anlayamıyorum:(
YanıtlaSilStarbucks kafenin limonlu kekinin üstüne donmuş gibi duran hafif bir sos dökmüşler çikolataların üstündeki incecik tabakalar gibi.çok hoş olmuş belki bu soslar hakkında bilginiz vardır :)
YanıtlaSil