22 Mart 2009 Pazar

ROMLU KEK

MALZEMELER:
*1,5 su bardağı şeker
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı un
*1 paket kabatma tozu
*1 yemek kaşığı kakao
*Antep fıstığı
*1 çay kaşığı rom esansı

Yapılışı:

1-Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar yüksek hızda iyice çırpın.
2-Sıvıyağı yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin.
3-Sütü ve rom’u ilave edip karıştırdıktan sonra en son üzerine unu kabartma tozu ile birlikte eleyin karışana kadar düşük devirde karıştırın.İçine Antep fıstığı ilave edin tekrar karıştırın.
4-Bu karışımdan 1 kase kadar ayırarak içine kakao ilave edin ve karıştırın.
5-Dikdörtgen kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp unlayın ve fazla unları geri silkeleyin.
Kek hamurunu kalıba boşaltın üzerine ayırdığınız bir kase kadar kakaolu karışımı dökerek çatalla şekil verin.
6-170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. kekinizi denedim çok güzel oldu.Yağlandıktan sonra kalıbın unlandığını sizden öğrendim kimse belirtmedi daha önce çok teşekkür ediyorum cömert yürekli olduğunuz için..Elleriniz dert görmesin!

    YanıtlaSil