22 Mart 2009 Pazar

MOZAİK KEK

MALZEMELER: *1,5 su bardağı şeker *3 yumurta *1 çay bardağı sıvıyağ *1 su bardağı süt *3 su bardağı un *1 paket kabatma tozu *1 yemek kaşığı kakao *1 paket vanilya *Antep fıstığı Yapılışı:

1-Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar yüksek hızda iyice çırpın. 2-Sıvıyağı yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin. 3-Sütü ve vanilyayı ilave edip karıştırdıktan sonra en son üzerine unu kabartma tozu ile birlikte eleyin karışana kadar düşük devirde karıştırın.İçine Antep fıstığı ilave edin tekrar karıştırın. 4-Bu karışımdan 1 kase kadar ayırarak içine kakao ilave edin ve karıştırın. 5-Dikdörtgen kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp unlayın ve fazla unları geri silkeleyin. Kek hamurunu kalıba boşaltın üzerine ayırdığınız bir kase kadar kakaolu karışımı dökerek çatalla şekil verin. 6-170C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. kekinizi denedim çok güzel oldu.Yağlandıktan sonra kalıbın unlandığını sizden öğrendim kimse belirtmedi daha önce çok teşekkür ediyorum cömert yürekli olduğunuz için..Elleriniz dert görmesin!

    YanıtlaSil

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...