
Bakla mevsimi geçmeden pişirmenizi önereceğim, yöresel yemeklerimiz arasıda apayrı bir tat olan, hazırlanışı çok kolay “Yoğurtlu Taze Bakla Çorbası” tarifi:
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 250 gr. taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- Kırmızıbiber
- Tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Dereotu
Yapılışı:
1- Taze baklaların körpe olanlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın.
2- Tencereye bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup, ince çentilmiş soğanı sararıncaya kadar kavurun daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip karıştın. Baklaların rengi dönmeye başlayınca unu ilave edin biraz daha karıştırın.
3- Üzerine dört su bardağı su, tuzla çırpılmış yoğurdu ilave edip yavaşça karıştırın biraz kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve yirmi dakika kadar pişirin.
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip, kıyılmış dereotu serperek sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder