27 Nisan 2009 Pazartesi

YOĞURTLU BAKLA ÇORBASI


Bakla mevsimi geçmeden pişirmenizi önereceğim, yöresel yemeklerimiz arasıda apayrı bir tat olan, hazırlanışı çok kolay “Yoğurtlu Taze Bakla Çorbası” tarifi:

MALZEMELER:

  • 250 gr. taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Dereotu

Yapılışı:
1- Taze baklaların körpe olanlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın.
2- Tencereye bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup, ince çentilmiş soğanı sararıncaya kadar kavurun daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip karıştın. Baklaların rengi dönmeye başlayınca unu ilave edin biraz daha karıştırın.
3- Üzerine dört su bardağı su, tuzla çırpılmış yoğurdu ilave edip yavaşça karıştırın biraz kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve yirmi dakika kadar pişirin.
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip, kıyılmış dereotu serperek sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...