7 Ağustos 2009 Cuma

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA


Malzemeler:
*yarım paket makarna
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 yumurta
*1 su bardağı kaşar rendesi
*1 su bardağı parçalanmış beyaz peynir
*Küçük doğranmış 1 kase maydanoz
Hazırlanması:
1-Makarnayı suda çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve süzün.
2-Tavada yağı kızdırın üzerine unu ekleyip unun rengi hafif koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavurun, soğuk sütü azar azar karıştırarak ekleyin ve 1 adet yumurtayı da kırarak iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
3-Hazırladığınız beşamel sosun içerisine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar, beyaz peynir ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
4-Daha sonra bu karışımı haşladığınız makarnaların üzerine dökerek tekrar karıştırın.
5-Tüm karışımı bir borcama yayın üzerine kalan kaşar rendesini serpin. 175C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...