7 Ağustos 2009 Cuma

MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler:
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*4 su bardağı su
*3 adet kuru soğan
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı salça(1kaşık domates,1 kaşık biber salçası)
*1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, tuz
*1 demet maydanoz
*6-7 sap yeşil soğan
*1,5 tatlı kaşığı tuz
marul

Hazırlanması:
1-Kırmızı mercimeği yıkayıp 4 bardak su ile mercimekler ezilip, biraz sulu kalıncaya kadar pişirin. Mercimeğin üzerine ince bulgurun tamamını döküp karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Bulgur şişene kadar yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
2-Bekleme aşamasında 3 adet kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve 1,5 çay bardağı sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ekleyin, salçayı karıştırarak iyice eritin.
3-Hazırladığınız sosu, şişen bulgur ve mercimeğin üzerine dökün. Karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştırarak yoğurun.
4-Soğan ve maydanozu yıkayıp doğrayın, yoğurduğunuz köfte harcına ekleyin ve tekrar yoğurun.
5-Karışımdan parçalar koparıp köfte şekli verin.
6-Marulla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...