7 Ağustos 2009 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
-1 paket tereyağı
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
-2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
*Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
*Hamuru iki parçaya bölün, bir parçasını sade hindistan cevizli kurabiye yapmak için ayırın diğer yarısına kakao ekleyerek yoğurun.
*Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
*Hindistan cevizine bulayın.
*Önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında 25 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...