4 Ağustos 2009 Salı

KONSANTRE KAYISI NEKTARI



Malzemeler:
*2 kg kayısı
*1 bardak su
*3 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanması:
1-2 kg kayısıyı yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra tencereye koyarak, üzerlerine 1 bardak su ekleyin, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
2-Kayısılar iyice ezildikten sonra 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip süzgeçten geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre nektar koyup üzerini suyla tamamlayın.
NOT:Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dipfrize yerleştirebiliriz. Böylece kış boyunca taze kayısılardan içecek hazırlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...