Malzemeler:
*2 kg kayısı
*1 bardak su
*3 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
*2 kg kayısı
*1 bardak su
*3 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanması:
1-2 kg kayısıyı yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra tencereye koyarak, üzerlerine 1 bardak su ekleyin, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
2-Kayısılar iyice ezildikten sonra 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip süzgeçten geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre nektar koyup üzerini suyla tamamlayın.
1-2 kg kayısıyı yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra tencereye koyarak, üzerlerine 1 bardak su ekleyin, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
2-Kayısılar iyice ezildikten sonra 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip süzgeçten geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre nektar koyup üzerini suyla tamamlayın.
NOT:Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dipfrize yerleştirebiliriz. Böylece kış boyunca taze kayısılardan içecek hazırlayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder