Malzemeler:
*1.5 kg vişne
*1.5 kg vişne
*1.5 kg toz şeker
Hazırlanması:
1-Yıkanan vişneleri tencereye bir kat vişne, bir kat toz şeker olacak şekilde koyarak 24 saat bekletin. Süre sonunda şeker tamamen erir.
2-Vişneleri ile birlikte kevgirden geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre vişne suyu koyup üzerini suyla tamamlayın.
NOT:
*Vişnenin çekirdeğinde çok hoş bir aroma bulunmaktadır. Meyve suyu yapılan büyük işletmelerde vişnelerin suyunun sıkılması sırasında bir miktar vişne çekirdeği kırılarak, çekirdekte bulunan aromanın meyve suyuna geçmesi sağlanır.
*Vişnelerin çekirdekleri ile beraber bekletmesi ve süzme işlemi sırasında çekirdekte bulunan bu aroma meyve suyuna geçmektedir.
1-Yıkanan vişneleri tencereye bir kat vişne, bir kat toz şeker olacak şekilde koyarak 24 saat bekletin. Süre sonunda şeker tamamen erir.
2-Vişneleri ile birlikte kevgirden geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre vişne suyu koyup üzerini suyla tamamlayın.
NOT:
*Vişnenin çekirdeğinde çok hoş bir aroma bulunmaktadır. Meyve suyu yapılan büyük işletmelerde vişnelerin suyunun sıkılması sırasında bir miktar vişne çekirdeği kırılarak, çekirdekte bulunan aromanın meyve suyuna geçmesi sağlanır.
*Vişnelerin çekirdekleri ile beraber bekletmesi ve süzme işlemi sırasında çekirdekte bulunan bu aroma meyve suyuna geçmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder