4 Ağustos 2009 Salı

KONSANTRE VİŞNE SUYU


Malzemeler:
*1.5 kg vişne
*1.5 kg toz şeker

Hazırlanması:
1-Yıkanan vişneleri tencereye bir kat vişne, bir kat toz şeker olacak şekilde koyarak 24 saat bekletin. Süre sonunda şeker tamamen erir.
2-Vişneleri ile birlikte kevgirden geçirin, şişelere boşaltın.
3-Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak kadar konsantre vişne suyu koyup üzerini suyla tamamlayın.

NOT:
*Vişnenin çekirdeğinde çok hoş bir aroma bulunmaktadır. Meyve suyu yapılan büyük işletmelerde vişnelerin suyunun sıkılması sırasında bir miktar vişne çekirdeği kırılarak, çekirdekte bulunan aromanın meyve suyuna geçmesi sağlanır.
*Vişnelerin çekirdekleri ile beraber bekletmesi ve süzme işlemi sırasında çekirdekte bulunan bu aroma meyve suyuna geçmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Yeni tatları denerken, klasik tatları da unutmamak gerekir. Sütlü irmik tatlısı çok eski yıllardan beri yapılan bir tatlı. Hafif ve yapımını...