MALZEMELER:
*5-6 adet kırmızı biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet limon
*3-4 diş dövülmüş sarımsak
*tuz
YAPILIŞI: Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizin ve közleyin, közlendikten sonra kabuklarını soyun, servis tabağına dizerek zeytinyağı, limon, sarımsak, tuz karışımından hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin .
SERVİS ÖNERİLERİ:
*Beyaz peynirle veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
*Fazla miktarda hazırladığınız közlenmiş biberlerin kabuklarını soyduktan sonra dipfrizde kış boyunca muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce çözdürüp salata sosu veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
*Közlenmiş biberi küçük küçük doğrayın, tencereye sıvı yağ ve bol krema koyduktan sonra doğranmış biberleri 5-6 dakika kavurun. Kremalı olduğu için çok lezzetli ama kilo aldırıcı bir tarif.
*Közlenmiş biberleri ikiye bölüp, içine peynir doldurun. İyice bastırıp, önce yumurtaya sonra una bulayıp kızartın.
*Közlenmiş biberleri ikiye bölüp, içine peynir doldurun. İyice bastırıp, önce yumurtaya sonra una bulayıp kızartın.
*Közlenmiş biberlerin içine bir miktar dövülmüş ceviz, sarımsak ve peynirden oluşan karışımı doldurun. Dilimleyip servis tabağına dizin, üzerine salata sosu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder